Menu
Gildia Pióra na Patronite

układam

pomiędzy terminami
puchnący czas
na palcach

bursztynowy zapach
kropel na podgrzewanej płycie

o szybę
z twarzy zdzieram
skamieniałą skórę

w kontrolnym świetle
rozszczepiony cień
- bliźniacze warstwy
rozbieżności

była(e)m zawsze
kim jestem
teraz

30 301 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    5 December 2016, 12:20

    Dziękuję, miło mi, Cris.
    Również pozdrawiam :-)

  • Cris

    4 December 2016, 19:24

    Choć brakuje mi słów, czytając czuję każdy wers...lubię Twoje wiersze.
    Pozdrawiam :)

  • silvershadow

    26 November 2016, 21:06

    Thé vert - miło mi, Twoje słowa wiele dla mnie znaczą.
    Serdeczności ;-)

  • silvershadow

    23 November 2016, 19:18

    Giulietko, Adnachielu - bardzo Wam dziękuję za odwiedziny i tak ciepłe słowa.
    Zawsze jesteście mile widziani "w mojej kafejce".
    Pozdrowienia ;-)

  • giulietka

    23 November 2016, 11:48

    Wiesz Michał, do Ciebie zagląda się chętnie, jak do znajomej kafejki,
    gdzie mamy ten sam stolik i okno, ale widok za każdym razem inny,
    a w pochmurne deszczowe dni, można zobaczyć w szybie własne oblicze...

  • Adnachiel

    23 November 2016, 10:16

    Twoją poezją można się zachwycić.
    Ja zachwycam się za każdym razem.
    Pozdrawiam :)