Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Teksty z obrazami - *** - Sol 8
*** - Sol 8

Pomiędzy dwoma
łykami kawy
słyszę ptasi krzyk
jakby pozbawiony piór
który wyrywa się
z duszy serca
dwa kroki dalej
kruk rozprawia się
ze swoją ofiarą
a po chwili
w niemym szczęściu
szybuje dalej...

Kończę kawę
w oknie świata
zanurzona w myślach
biegnę dalej
do szczytów gór
gdzie gasną światła i ja...
moje tętno milknie
a powietrze sprawia
czysty ból
w jednym oddechu
tu i teraz
rdzawe myśli
przenikają dreszczem
mówiąc szeptem
jeszcze jeszcze...

52 541 wyświetleń
642 teksty
48 obserwujących
  • Sol 8

    15 June 2020, 19:23

    Nie karmimy nic :) ja ratuje tylko ptaki które wpadną w okno bo działa jak lustro :) jest segregacja śmieci i nie wolno absolutnie niczego wyrzucać nigdzie bo za raz lisy się zbiegną :) więc żyjemy w harmonii z naturą :) Teraz mamy 26C ha ha ciepełko :)

  • Maciek Zz

    15 June 2020, 19:19

    Ale wrażenia, masz ich dostatek. W lesie pracowałem i zasadę miałem, nie karmić, nie oswajać dla dobra zwierzyny.
    Pewnie łoś jakby dostał marchewkę to byłby częstym gościem.

    od Sol 8
  • Sol 8

    15 June 2020, 19:11

    Są łosie :) jelenie :) a wszystkie te nie bezpieczne jak niedźwiedzie są dalej od ludzi potrzebują przestrzeni więc bezpiecznie :) ale kruki i sroki zawsze narobią hałasu że coś złego się dzieje i wtedy uważamy co wkoło się dzieje :) ostatnio piłam kawę na tarasie i łoś się wprosił mało zawału nie dostałam ha ha :)

  • Maciek Zz

    15 June 2020, 19:07

    A nie trzeba uważać na inne zwierzęta, które są, w sumie u siebie?

  • Sol 8

    15 June 2020, 19:05

    Tak z krukami :) czysta doza przyjemności złapać oddech który boli :) biec i zastanawiać się dokąd :) rower tu to poezja 4 km w dół i to ostro :)

  • Maciek Zz

    15 June 2020, 19:03

    To cudownie tam mieszkać, bez zbytnich luksusów, za to w środku dzikiej przyrody.

    od Sol 8
  • Sol 8

    15 June 2020, 19:00

    Akcentem to jesteś ty :) Kruk tu znaczy to że za moim oknem są i szarpią wszystko co im do dzioba wpadnie. Mieszkam w górach bez sąsiadów tylko dzika zwierzyna i okno na świat :)

  • Maciek Zz

    15 June 2020, 18:56

    kruk tu jest akcentem ;)