Menu
Gildia Pióra na Patronite

inaczej nie umiem.

Polubiłem Twoje dłonie
Na mym rozpalonym czole i policzku
Próbujące odgadnąć mą gorączkę
Niczym magiczną zagadkę

I kubek wody o poranku
I gorącą mięte na sen
I tą troskę od ciepłego serca
Choć przecież znamy się tyle
A jakby wcale...

Dobrze mi.
I spokojnie jak nigdy.
Przymykając oczy wieczorem
Ze świadomością ze jesteś.

Chciałem podziękować.
W inny sposób niż słowem
I milczeniem nie umiem
Za tą dłoń na mojej
I dobre słowo
Bo choć milczę
To czuje.

11.08.15

16 289 wyświetleń
237 tekstów
71 obserwujących
  • zugimihau

    11 August 2015, 22:15

    Bo prawdziwe;)

  • Jerryk

    11 August 2015, 21:42

    Piękne podziękowanie i doceniona troska.