Menu
Gildia Pióra na Patronite

księżyc

połowiczny
żółty jak słońce
udaje kogoś innego...
nie może się zdecydować
czy jechać ze mną
wciąż zmienia strony drogi...

zachodzi mi kierunek
mgłą

na fortepianie mi gra
dla trzech
dla wszystkich
i nikogo...
i sypią się łzy jak zbite szkło
jak pies... bies!

zjadł go czarny kot
na raz

skręciłam ostro w lewo
nie szukam go
niech radzi sobie sam
przecież wie lepiej
skoro pozwala innym
wyć do siebie

zachodzę w głowę jak to możliwe?
jak słońce!

5.08.2022, 22.43

33 778 wyświetleń
281 tekstów
28 obserwujących
  • Monika M.

    11 September 2022, 23:29

    :)
    Właśnie Księżyc ma towarzystwo na niebie w postaci Jowisza!
    Polecam zaraz zerknąć na niebo:)
    Dobrej nocy!