Menu
Gildia Pióra na Patronite

śnieg

północ
pozostało tylko światło wygasłych dni
zbieramy je
do oczu jak łzy rozsypane na drodze dookoła słońca
śpiącego jak na dłoni
w księżycowej tęczy
w bladości źrenic
podglądamy nasze sny

30 113 wyświetleń
358 tekstów
51 obserwujących
  • 7 March 2020, 21:28

    * północny - park jest tajemniczy i skryty bardzo niedostępny, przyciąga swym urokiem bynajmniej - mnie...
    piękny wiersz - jak zawsze ;))
    Pozdrawiam Autora