Menu
Gildia Pióra na Patronite

Polem lekkim od oddechów...

...
Polem lekkim od oddechów
od promieni słońca
bocian niesie rozmowy...
letnie...
jesienne...
ciepłem pełnym wymowy...

zboża bursztynowe plonami brzemienne
suną po ziemi ciężarem...
w wiatru szeleszczącym spojrzeniu...
niosą chwile ciszy...
spokoju...
półcieniem i czarem...

wieczorem przychodzi rosa...
nostalgią wspomnienia...
budząc w pamięci sny
wracają dawne dni
inicjałami Twojego mojego imienia...
Anita Steciuk

Blog literacki Anity Steciuk Anioł deszczu

15 420 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!