Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mozaika

półcień twoich oczu iskrzy na twarzy
rzucam szybko słowa słodząc czarną kawę
myśli tęsknią za ciepłem nocy
wzrokiem otulam wspomnienie
gdzie pożar gasił pragnienie

zamykam przeszłość w zimnej szklance wody
wylewam ja za siebie nie patrząc wstecz

kredką barwną nowe kreślę obrazy
płótno trwałe jest i gładkie
na nie szkic rzucony dwóch postaci
kolory mienią się niczym tęcza
palcem nakładam kolejną warstwę
słońca promieniem odświeżam życia sens

obraz tworzy się dzień za dniem
tajemnic kilka w tle
usuwam warstwę kurzu
nie tracąc czasu na sen
w mozaice życia zatracam się

24 006 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!