Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nieskończoność

pokochałem szept
który mi zdradził kształt twoich ust

i cień
który się tobą ucieleśnił

bym mógł pochwycić w ramiona
serce co w tobie płonie
ogniem który mnie pali

bo chociaż się kiedyś niebo
od ziemi oddali
a śmierć nas od życia oddzieli

pierwsza i ostatnia
miłość wierząca w sny

natchnieniem jest w muzykach
nieskończonością nadziei

101 483 wyświetlenia
954 teksty
266 obserwujących
  • Adnachiel

    5 May 2016, 22:21

    Ależ Pain, jakbyś nie zabrała, to bym się obraził :)

  • PainWithoutLove

    5 May 2016, 00:08

    Właśnie na takie wiersze czekam z niecierpliwością! :)
    Tak mnie urzekł, że aż zabiorę do siebie :) Pozwolisz.. :)

  • Adnachiel

    24 April 2016, 10:31

    Już napisałem, dodałem.
    A niech stracę :)

  • giulietka

    24 April 2016, 08:08

    Jestem, ale gdzie ten wiersz?

  • Adnachiel

    23 April 2016, 22:29

    To chociaż daj mi słowo, że wrócisz.

  • giulietka

    23 April 2016, 22:10

    Z czytaniem bez wahania mogę Ci to obiecać, a z tym znikaniem, różnie u mnie bywa, sam wiesz coś o tym..

  • Adnachiel

    23 April 2016, 21:39

    Jest długi i również przez to wymagający od czytelnika.
    Dlatego wciąż się zastanawiam czy to odpowiednie miejsce dla niego.
    Musisz mi obiecać, że przeczytasz, a później nie znikniesz na tak długo jak to Ci się ostatnio zdarza.

  • giulietka

    23 April 2016, 21:25

    To ja czekam na ten wiersz ;-)

  • Adnachiel

    23 April 2016, 15:35

    Czekam :P

  • giulietka

    23 April 2016, 15:31

    Jeszcze jeden? Zmuszę Cię zatem z rozkoszą ! :-)