Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pragnienie serca

anja341

anja341

Pokochałam Twoje oczy, chociaż nigdy na mnie nie patrzały.
Pokochałam Twoje dłonie, chociaż nigdy mnie nie dotykały.
Pokochałam Twoje usta, chociaż nigdy mnie nie całowały.
Pokochałam Twoje słowa, chociaż nigdy do mnie nie trafiały.
Pokochałam Twoje myśli, chociaż nigdy o mnie nie myślały.
Pokochałam Ciebie, od tak, bez powodu,
tylko szkoda, że to wszystko prowadzi do miłosnego zawodu...

30 577 wyświetleń
306 tekstów
80 obserwujących
  • anja341

    18 February 2011, 15:00

    dziękuję bardzo ;) co prawda poetą nie jestem i pisać wzniośle nie potrafię, ale to co u mnie w sercu to również na kartce ;)

  • Irracja

    17 February 2011, 23:09

    ... wcale nie złe te "wyliczanki"... niebanalne...

    :-)

  • anja341

    23 September 2010, 14:24

    Nie uważam siebie za poetę...
    Nie uważam też, że moje wiersze są genialne...
    Moim zdaniem nie są nawet dobre.
    Po prostu piszę to, co mi w duszy gra.
    Tak zwana "wyliczanka" to już jest mój styl...
    Zawsze pisałam takie wiersze i będę pisała je nadal ;)
    Rozumiem, że nie podoba Ci się i szanuję Twoje zdanie. ;)
    Tak więc dziękuję za szczerą opinie, ona jest więcej warta ;)