Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bądź przyjacielem...

Pokochałam Cię kiedyś
mocno i szczerze,
lecz Ty mnie zraniłeś -
Dziś w miłość już nie wierzę ...
Teraz wrócić chcesz do mnie,
ale ja o Tobie pragnę zapomnieć
I choć to trudne,
bo Ty nie chcesz mi na to pozwolić
przed tym uczuciem uparcie
będę się bronić
A umysł od myśli tych pięknych
będę starać się wyzwolić
By nie myśleć o szczęściu,
które mogło stać się moim udziałem
- właśnie dziś,
gdy sobie o mnie przypomniałeś.
Nie chcę już,
byś mnie kochał
Pisał listy
czy z miłości szlochał ...
Błagam Cię: zastaw mnie!
Sama być dziś chcę ...
Tyle czasu samotnie tutaj żyłam,
owszem: tysiące razy upadałam,
lecz i tysiące się podnosiłam.
Pozwól żyć tuż obok siebie,
nie razem a osobno -
Może być nam jak w niebie,
ale bez siebie ...
Proszę Cię - nie odchodź,
bądź obok!
Choć wydaje Ci się dziś,
że to tak mało
- dla mnie to bardzo wiele ...

24 186 wyświetleń
104 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!