Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tej pamięci...

Póki w nim pamięć hołduje to, co było
Pokus licznych omija ochocze skinienia
I chociaż świadom, że się coś skończyło
nie zdoła odmienić to jego pragnienia…

Echo wspomnień pieści i katuje zarazem
każdą z wyrytych w pamięci chwil…
Myśli błądzą ze słów wzniosłych bagażem…
słów głośnych acz głuchych nadmiarem mil

Kiedyś może w kurhany zapomnień wszystko odłoży
a skrypty z chwil wspólnych czas przemieni w pył
rozdział z plikiem kart pustych znowu się otworzy…
Lecz jeszcze nie teraz… nie, dopóki będzie żył.

33 417 wyświetleń
270 tekstów
400 obserwujących
  • R.A.K.

    30 January 2013, 18:58

    Dziękuję Joasiu! :)

    Miłego wieczoru :)

  • słoneczniki

    30 January 2013, 18:56

    Brakowało mi Twojego pięknego stylu...

  • R.A.K.

    30 January 2013, 07:23

    Bóg Co zapłać za dobre słowo! :)

    Pozdrawiam i miłego dzionka życzę :)

  • R.A.K.

    29 January 2013, 17:56

    Bardzo dziękuję! Miło mi :)

    Pozdrawiam :)

  • R.A.K.

    29 January 2013, 17:41

    Dzięki Xavierze!

    I ja Pozdrawiam :)

  • R.A.K.

    29 January 2013, 15:50

    :)

    Pozdrawiam Dorotko :)

  • R.A.K.

    29 January 2013, 14:58

    Dziękuję! :)

    Pozdrawiam :)

  • Pechowa_

    29 January 2013, 14:55

    Echo wspomnień pieści i katuje zarazem
    każdą z wyrytych w pamięci chwil…

    Świetne :)

  • R.A.K.

    29 January 2013, 14:06

    A dziękuję Aniu! :)

    Pozdrawiam :)

  • R.A.K.

    29 January 2013, 13:58

    Miło mi :)
    Dziękuję!

    Pozdrawiam również :)