Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pójdźmy gdzieś, zróbmy coś

Z wiatrem pobiegniemy wzdłuż drogi
Przez krajobrazy i kamienie
I padniemy z drżeniem,
Gasząc płonące nogi.

Szepty liści poprowadzą dalsze kroki,
Między snopki słonecznych włosów,
Cięte przez leśnych koron kosy.
Bagna obejdziemy bokiem.

Aż dotrzemy do widnokręgu.
Tam, na granicy nieba,
Posmakujemy chleba,
I zrzucimy wszystkie błędy.

Pomajtamy nogami z krawędzi świata,
Jak błazny na pustym tronie.
W dłoniach ucichną dłonie,
A kurz osiądzie na kratach.

Wtedy całą udrękę
Zatopiłbym winem
A moją dziewczynę
Poprosiłbym o rękę.

Teksty z obrazami - Pójdźmy gdzieś, zróbmy coś 

Z wiatrem pobiegniemy wzdłuż drogi
Przez [...] - exsilentio
Pójdźmy gdzieś, zróbmy coś Z wiatrem pobiegniemy wzdłuż drogi Przez [...] - exsilentio
41 485 wyświetleń
573 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!