Menu
Gildia Pióra na Patronite

pójdę w sen
dalej niż sięga bez-kres moich marzeń
ułożę się w trawie
położę głowę na własnej dłoni
naciągnę na głowę jak kołdrę
wyschnięty liść

zaszeleści mi do snu kołysankę
zaszumi jak muszla wiatrem...
wyczyta z linii papilarnych jesienne dni
uspo-koi bajką o szczęściu
bym nie bała się obudzić...
…rano.

22.11.2021, 1.01

33 768 wyświetleń
281 tekstów
28 obserwujących