Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdy próbuję spać...

LunaLove

LunaLove

Pojawia się kiedy myślę, że poszedł i nie wróci.
Nawiedza i dręczeniem Zło noc całą zakłóci.
Serce bić w rytm niepokoju zaczyna.
"-Samotność-jedyne co masz."-szydząc przypomina.
Budzi nieludzkie nocne mary,
By za ich sprawą wpleść w puch poduszki koszmary.
Przyśpiesza mi tętno,oddech,
Gdy słyszę nad uchem szydercze szeptanie. I śmiech
Co napełnia myśli krzykami, jękami,
By omotać bezsenności kajdanami.
Owija tęsknotą do nie wiadomo kogo,
Kiedy przy mnie nie ma zupełnie nikogo.
Targa mną to Coś.Spać nie pozwala, bo ciągnie włosów kosmyki.
Kyrie elejson, usłysz o, Panie swej córki krzyki.

~z Szuflady, sierpień 2013

29 246 wyświetleń
291 tekstów
7 obserwujących
  • LunaLove

    29 September 2013, 21:51

    Dziękuję, przyda się i wzajemnie ;)

  • M44G

    29 September 2013, 21:38

    Bardzo ładnie. Dobrej nocy i Snów słodkich Życzę.