Menu
Gildia Pióra na Patronite

odwiedziny u...

pojawia się czasami
nic za to nie mogę
nieznany mnie niepokój
związany z Twą osobą

gdy się bardziej oddalasz
czuję się tak dziwnie
nie wiem, co się dzieje
gdzie jesteś, co robisz

obawa wtedy się rodzi
czy to szczęście trwać będzie
myśli nie są czarne
lecz martwię się o Ciebie

odwiedziłem go dzisiaj
skoro dobrze się znacie
poszedłem, by powiedzieć
że ma zadbać o Ciebie

nie znam osobiście
jednak iść doń musiałem
przypomnieć mu, żeś ważna
by pamiętał się troszczyć

odwiedziłem dzisiaj
jego...
Boga Twego

Rafał Ratyński
Pobiedziska 14.07.2014

5285 wyświetleń
41 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!