Menu
Gildia Pióra na Patronite

?

Poezja to ptak
któremu nieśmiałość
pomalowała skrzydła

Czas tak szybko mija
w palcach rozgniata ciszę
biegniemy między szarymi domami
wynosimy w pośpiechu śmieci
tam modlitwa
mijany na krzyżu Jezus
szepczący
" Boże czemuś mnie opuścił?"
starsza kobieta drżącą ręką
przeżegnała się skrycie
sklep
autobus
obiad i kawa
piwo kanapa
a gdzie chwila spokoju
i kolorowa rogatka...

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!