Menu
Gildia Pióra na Patronite

Poezja

Poezja grubymi nićmi szyta ,
przez twoje szuflady umysłu przemyka
drąży wątki ,sensu szuka,
czasem do serca zapuka.
Umknie gdzieś niepostrzeżenie ,
lecz powraca i zapuszcza korzenie.
Ty jako twórca jej żywota
czasem wrzucasz ją do błota,
aby taka pobrudzona
zabłyszczała sensem na miarę złota.

16 565 wyświetleń
130 tekstów
10 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!