Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

jeśli ktoś naprawdę zapragnie ze mną porozmawiać […] po prostu mnie znajdzie

Poets of the Fall - Dawn
https://www.youtube.com/watch?v=q1yYo1V0uoM

nie twoją dłonią
nic nie jest we mnie pisane

choć czasem jeszcze błądzę
- zasnuty po brzegi sennością -
za tym, co już nie czeka

lecz nie byłbym zupełnie bez treści
gdybym znów postanowił umrzeć
pomiędzy wersami

z lekkością powiek
unosił się do światła

bo dziś

jeszcze cie-nie
mam tu

zostań więc tym grzechem
którego sobie nie odpuszczę

na a m e n
- uklęknę dopiero z miłości.

9462 wyświetlenia
71 tekstów
80 obserwujących
  • Lacrimas

    22 June 2015, 20:20

    wyrażę zatem swoją wdzięczność za ten pochlebny komentarz, Pani B.