Menu
Gildia Pióra na Patronite

klepsydry

poetom czas odmierzają wiersze
pomiędzy nimi tyle śmierci
w końcu przyjdzie ta ostatnia
która wręczy pióro wieczne

Romku, nie powiem żegnaj. Nie powiem, bo wierzę. Wierzę w wiersze niebieskimi zgłoskami pisane i w Ciebie Tam, wierzę...Do końca mnie, jeszcze trochę wody i chleba. Do zobaczenia na Niebieskich Cytatach. Do zobaczenia Tam, gdzie śmierci nie ma.

29 143 wyświetlenia
523 teksty
42 obserwujących
  • 15 March 2017, 14:21

    Jak to ''pokój jego duszy'' a co się stało z Romkiem ?

  • wdech

    15 March 2017, 10:14

    ...nie mnie oceniać jakim był człowiekiem
    Romka ceniłem za poezję

    ...pokój Jego duszy

  • 15 March 2017, 09:37

    Ładnie to sobie wykombinowałaś Mania
    Pozdrawiam, udanej drugiej połowy tygodnia ;)

  • misiek45

    15 March 2017, 09:16

    Piękne słowa na pożegnanie .. Pewnie by mu się spodobały...

  • giulietka

    15 March 2017, 09:12

    Przepiękne pożegnanie, bez pożegnania.
    Poeci są po to, by wzruszać, czasem nawet bez słów...