Menu
Gildia Pióra na Patronite

Poezja

,,Poeta jest jak ptak.
Poeta jest jak Ikar."
Chyba to rozumiem wspak.
Chyba nie mam tego życia.
Piszę ciągle, lecz dla kogo?
Dobre ,,oto jest pytanie"
Brzęczy od Shakespeare'a srogo
Jakby ,,Hamlet" uległ zmianie.
Piszę - czynność tę miłuję
Choćby nikt mi nie winszował.
Pióro mknie przez kartkę dumnie,
Słów już język posmakował.
Kochanowski i Mickiewicz
Dziś się w grobach przewracają
Bo już ludzie zapomnieli,
Że w poezji miłość mają.
Piszę ciągle, lecz dla kogo?
Nie wiem. Wiedzieć też nie muszę.
Diabli skusić mnie nie mogą
Bo już tu sprzedałam duszę.

2637 wyświetleń
20 tekstów
1 obserwujący
  • 26 January 2021, 10:50

    Dla siebie też można pisać, ale zawsze jest szansa że ktoś to czyta. :) ładne to to takie :) pozdrawiam

  • kati75

    26 January 2021, 10:07

    A może wszystko zaczyna się od pisania dla siebie?pozdrawiam

    od Sol 8 i tylko