Menu
Gildia Pióra na Patronite

Talent

Poeta
a może muzyk?
Nie!
Jednak malarz,
tyle profesji,
a każda dla mnie
jak znalazł.
Piszę łzami
sonety i treny
wiersze paskudne
gdy brak weny.
Rymuję słowa
tworząc
linijkę
pod linijką
wers
przy wersie
starą klęską
przy nowej klęsce.

15 718 wyświetleń
93 teksty
142 obserwujących
  • Reset

    29 July 2011, 20:31

    Bardzo dziękuję :)

  • sciezkazawila

    29 July 2011, 18:57

    ja jestem pod wrażeniem. Rytmizacja dość niestandardowa, przyjemnie się czyta.

  • Reset

    29 July 2011, 17:26

    Dziękuję za poprawienia.
    Pozdrawiam :)

  • obito

    29 July 2011, 16:12

    klęska -> klęską
    Świetny pomysł na temat.
    Pozdrawiam ;)