Menu
Gildia Pióra na Patronite

Poeci piszą, że mają duszę srebrną
I że stworzył ją Bóg.
A ja to mam tylko włosy srebrne
I stworzyły je czas i stres.

Poeci piszą, że myślą i czują sercem
I takimi ich uczynił Święty Duch.
Ja to myślę rozumem,
A serce na szczęście mnie jeszcze nie boli.

Poeci piszą, że widzą i czują Anioły,
A ja to na wszelki wypadek,
Jeśli by niektóre pomysły
Były faktycznie jego podszeptami,
To modlę się "Aniele Boży..."

Kto wie, być może ja też mam
Coś tej tak zwanej głębi,
Ale wolę wierzyć, że sam z siebie ,
Przez kształtowanie rozumu,
Potrafię być serdecznym i dobrym.

I czasem spełnia się intencja
W "Ojcze nasz", a ja umiem
Ponieść ten dar.

297 714 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • fyrfle

    21 December 2017, 15:42

    Dziękuje Kati. Pozdrawiam.

  • kati75

    21 December 2017, 12:47

    no i tu odezwała się twoja druga natura,mimo wszystko dobry wiersz

  • fyrfle

    20 December 2017, 12:17

    Dziękuję Wam serdecznie za czytanie, opinie, fiszki i zeszyt. Dobrej środy życzę.

  • giulietka

    20 December 2017, 09:40

    I to jest w Tobie takie cenne!
    Szczerość i odwaga w nazywaniu rzeczy po imieniu, tego można Ci pozazdrościć.
    ;)

  • Naja

    19 December 2017, 22:00

    Mirek, jestem z Tobą :-)))
    Nie przeszkadza mi to cenić i rozumieć Poetów oraz Wierzyć...

    Świetny wiersz.

    :-)))

  • 19 December 2017, 21:02

    Wsadziłeś kij w mrowisko, ale mi się podoba. :))