Menu
Gildia Pióra na Patronite

Żona

Podziwiam cię
Uwielbiam
Nie mam słów właściwych
Aby opowiedzieć
Twoje dobro
Twoją mądrość dawaną codziennie
Bez zatrzymania i wielości policzalnej
Bo faktycznie bezkresnej
Mi dzieciom wnukom obcym

Jesteś tym i czynisz
Co nazywają wnętrzem kobiety
Głębią
Te przymioty są czym są
I niczym ponad żonę nie będą
Choćby czego nie roili
A zwłaszcza nie roiły

Za twoje cuda
Powinnaś otrzymać przynajmniej niewida
Albo chociaż powinny milczeć

297 746 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!