Menu
Gildia Pióra na Patronite

przyszło umrzeć mnie z miłości a tak łatwo poszło

pod wiatr
pod prąd
a wciąż po kostki i czekasz aż coś w tobie upadnie

a może już leżysz
tylko świat się nad tobą pochyla
pod kątem
w oku

nie patrzysz przez łzy
przed siebie
jesteś i być ci trzeba wciąż na nowo

poranek budzi w tobie sen
kolorowe
i szara rzeczywistość a ty
drapiesz to serce na dłoni

może zejdzie
nie tylko kolejny paznokieć

wyrzucony jak ryba
przez te ciągłe może
może bym już to powiedział

odpuść sobie

czasem kładę w ciemno
koszula
spodnie
i nie dotyka mnie ten brud

a wilgotna od ziemi trawa
wciąż wygląda lepiej
za Twoim płotem

uchyl mi furtkę
bym mógł się w tobie położyć

14 251 wyświetleń
276 tekstów
32 obserwujących
  • .Rodia

    25 August 2015, 18:27

    skoro tak mówisz

  • 25 August 2015, 18:11

    Dobry.

  • .Rodia

    17 August 2015, 21:48

    przez chwilę zapomniałem o nieużywaniu niewłaściwego słownictwa

  • giulietka

    17 August 2015, 11:41

    złapałam się na tytuł
    a wiersz ma w sobie to coś
    co Tobie nie łatwo przychodzi

  • .Rodia

    15 August 2015, 16:40

    to tylko kolejny wiersz
    lubie swoje pole

  • PainWithoutLove

    14 August 2015, 21:49

    Piękne :) pozdrawiam :)