Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pod skrzydłami motyla ....

Pod skrzydłami motyla
schowam się
nieśmiało
trzepocząc radośnie
rzęsami prawdy

Krwawe kwiaty przeszłości
zwiędły o poranku
Został z nich barwny pył.
Ulepię z niego
niczym z gliny
sny przyszłości

Z promieni słońca utkam
suknię przetrwania
a z nut stworzę
sonatę lepszego jutra

8833 wyświetlenia
147 tekstów
5 obserwujących
  • szpiek

    14 May 2018, 15:16

    Calineczka ? :-)

  • 21 February 2018, 12:03

    dziękuję :-) Bardzo proszę

  • kati75

    21 February 2018, 09:25

    ostatnie strofy najlepsze!!!!świetny wiersz zabieram:-)