Menu
Gildia Pióra na Patronite

Maleńkie marzenia

pod sklepieniem mrugajacych gwiazd
jest miejsce na maleńkie marzenia
za dużo go nie ma
bo jest ich tak wiele
że myśli czasem się burzą
kiedy spojrzysz wysoko
w głąb kosmosu biegnie oko
a końca nie widać
przytłoczony
takim bezmiarem
mam tylko maleńkie marzenia
na miarę człowieka
pod nogami którego
jest nasza ziemia
pędząca w tempie szalonym
autostradami
wszechświata

***
Dział: Zamyślenie
***
Zbigniew Małecki

20 856 wyświetleń
266 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!