Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obejmując drzewo

Podobno zgubiłam skrzydła,
opadając jesiennie,
by na ziemi grzeszyć.

Rdzewieję na samą myśl,
że i oblicze mam inne,
bardziej zniekształcone.

Ale proszę... rozpoznaj mnie
w kolorycie tłumu,
kiedy znów wtopię się w siebie.

146 971 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • 21 November 2011, 10:03

    Każdy z nas zrzuca pióra... niektórzy do wiosny ;)
    Pozdrawiam!

    PS Uważaj na skrzydła.

  • giulietka

    20 November 2011, 19:23

    Hmm... Piękna autobiografia zaklęta w szeptach i półobrocie na końcu...

  • 20 November 2011, 18:58

    Wtapiają i rozpraszają... a potem zbierasz mnie przez lata.
    Nie wiem czy to dobry pomysł :)))

  • Akte

    20 November 2011, 18:19

    w myśli bezpowrotnie wtapiają się Twoje wiersze, zabieram więc i ten ze sobą