Menu
Gildia Pióra na Patronite

Świat czeka na nas

Podobno kwatery szykują nam posłanie
Górskie szczyty chcą nas wreszcie widzieć
Statek odmawia odbicia od brzegu
Póki nie stawimy się na pokładzie
Kawiarnie plotkują, że mamy się zjawić
Pianista już gra ukochane melodie
Bo nie chce nas zawieść
Czy wierzysz, że nawet alejki wołają:
„Tędy! Tędy! Kochani!”
A fontanny wszystkich miast
Przechowują nam grosze na szczęście
Wszyscy nie mogą się doczekać
I ścielą nam drogę do gwiazd
A my ciągle szukamy adresu

Zamość, 6 kwietnia 2017 r.

12 779 wyświetleń
136 tekstów
16 obserwujących
  • 8 April 2017, 06:06

    Świetnie Mateusz.