Menu
Gildia Pióra na Patronite

cii

Podobno jesteś kolejnym człowiekiem.
Jednym z sześciu miliardów, nic nieznaczącym człowiekiem.
Kroplą w morzu wieczności, ziarenkiem piasku na plaży
Sprowadzonym do statystyk, układów, historii.
Pojawiającym się i znikającym
Pękającym jak bańka mydlana, bezsilnym podczas upadku
Jesteś kolejną liczbą
Ale spójrz w gwiazdy, niezliczone konstelacje jasnych punkcików.
Choć kiedyś wszyscy o Tobie zapomną, one świecą właśnie dla Ciebie.
Teraz. W tej chwili.

6218 wyświetleń
119 tekstów
4 obserwujących
  • Flamboire

    18 December 2013, 20:32

    Dziękuję ;) I również pozdrawiam!

  • Ewelinka

    17 December 2013, 21:54

    całość świetna, ale to "Ale spójrz w gwiazdy, niezliczone konstelacje jasnych punkcików.
    Choć kiedyś wszyscy o Tobie zapomną, one świecą właśnie dla Ciebie..." - brak słów, wspaniale ujęte. :)) świecą dla Ciebie i nikt Ci ich nie zabierze :))

  • Flamboire

    17 December 2013, 16:22

    Dziękuję za wasze opinie, to wiele dla mnie znaczy.
    Pozdrawiam!

  • maria_anna

    17 December 2013, 16:07

    Miło. Dziękuję.
    :)

  • Ile.Znasz.Sposobow.Zabijania.

    17 December 2013, 01:18

    Byłoby miło. Pozdrawiam

  • 17 December 2013, 00:34

    Fantasycznie, genialna refleksja, mądrość ' ponadczasowa' , jak mało jest takich myśli, które uświadamiają nam o chwilowym Tu pobycie i jak trzeba To docenić. A.