Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niekonieczny

Podnosisz pióro
długopis
ołówek

słowa jedynie stawiają granice
to zwykła zabawa
rozrzucasz myśli
siejesz wiatrem kolory
uskrzydlasz betonowe domy
i uziemiasz chmury
by móc się wykąpać
w wacie cukrowej

to proste
narodzić świat
gdzie miłość jest wieczna
świat nieśmiertelny
niemożliwie piękny
niekonieczny
i nieistniejący
poza kartkami książki

10 098 wyświetleń
73 teksty
9 obserwujących