Menu
Gildia Pióra na Patronite

Podniesione tętno w młodym ciele..
krew się wyrywa niczym dopiero co schwytany lew.
Oczy przepełnione iskrami..
złudnie przypominającymi deszcz komet.
Uśmiech szczery..
taki dziecięcy, niewinny.
Nieziemska odwaga..
bądź brak świadomości zagrożenia.

Sama nie wiem gdzie to wszystko.
Przemierzam korytarze życia
w poszukiwaniu właśnie takiej siebie.

Gdy wydaje się, że już jest blisko..
korytarz staje się wąski,
a światło często przygasa.

3278 wyświetleń
44 teksty
4 obserwujących
  • mill

    9 August 2015, 17:56

    .....bardzo ładny wiersz ;)......

  • 9 July 2015, 11:07

    dziękuję ślicznie :)

  • Cris

    8 July 2015, 22:05

    świetny wiersz...pozdrawiam :)

  • fyrfle

    8 July 2015, 15:55

    Ależ prawdziwy! A może boisz się taką być, bo już myślisz, że nie wypada, że masz statut, pozycję i wiek? POmyśl.

  • 8 July 2015, 13:43

    dziękuję Malusia :)

  • Malusia_035

    8 July 2015, 12:44

    tez tak czasem mam ,wiersz mi się bardzo podoba :)

    Pozdrawiam Gosiu :)