Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pod moim stopami
rozłożyłaś dywan
z rzepaku
Naturo Matko
przeorane skiby okryłaś
popołudniowym słońcem

z błyszczącymi listkami topoli

na rozczepiającej się linii światła
w kolorowej scenerii
zawiesiłaś babie lato
u boku perspektywy wspomnień

zatańczyłaś tango z sarenkami
galopującymi
w stronę światła
ubrana w suknię przemijania
różnobarwną

25 541 wyświetleń
697 tekstów
16 obserwujących
  • 2 October 2017, 18:10

    Dziękuję
    Oby takich obrazów
    udawało mi się opisać
    jak najwięcej
    Życzę uśmiechu :)

  • 2 October 2017, 17:31

    Śliczny obraz.
    pozdrawiam. :))

  • fyrfle

    2 October 2017, 15:29

    Cieszę się że darowujesz nam swój geniusz.

  • 2 October 2017, 14:06

    Dziękuję
    spróbuję
    ale znając siebie
    miłego poniedziałku życzę

  • Adnachiel

    2 October 2017, 12:29

    Cudo.
    Przepiękna opowieść.
    Zabieram sobie.
    Proszę, nic nie zmieniaj.