Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Podejrzany"

„Podejrzany”

Wielkim lasem ,,, polną drogą
Idzie człowiek,,, z siwą,,, brodą
A na plecach,,,, sobie,,, niesie
Wielki worek,,,, w ciemnym,,,, lesie

Tak po cichu,,, się,,, zakrada….
Jakby pełen… obaw… jakichś …..
Wejdzie do mnie ,,,, lub sąsiada
Któren,,,, pierwszy,,, światło,,,, zgasi…..

Rano wstajesz !!!,,,,,, niespodzianka !!!!!!!!!............
Nie brakuje,,, w domu…. Nic….!!!
Pod choinką…. miś,,,,!!! skakanka….!!!
Dzieci pod choinkę , Chyyyc !!!!.....

Z tego morał płynie taki :
Nie osądzaj,,,, po ,,,,wyglądzie
Jeśli chcesz,,,, uniknąć ,,,draki
I nie lubisz… ,,,,,wizyt,,,,, …w sądzie …..

Janusz Dziewanowski

16 674 wyświetlenia
111 tekstów
1 obserwujący
  • misiek45

    10 October 2012, 16:04

    No tak czyli mikołaj za pasem,idzie sobie wielkim lasem...-pozdrawiam serdecznie:)

  • Irracja

    10 October 2012, 08:29

    ... a przy okazji... św. Mikołaj jest jednym, z dwóch patronów złodziei...

    ;-)

  • Irracja

    10 October 2012, 07:59

    ... tylko jak w ciemności rozpoznać, skoro oboje worek używają?...

    ;-)