Menu
Gildia Pióra na Patronite

Podejdź i posłuchaj.
Kołysanka;
Utulę Cię do snu.

Poczujesz delikatny powiew sennego już wiatru,
Co jakiś czas pachnącej świecy dym,
Aromat gwiazd Cię przeniknie,
Kolorowe obrazy pojawią się pod powiekami,
Urozmaicą czarną noc.

Jak cudownie, kiedy przy mnie śpisz.

11 899 wyświetleń
196 tekstów
94 obserwujących
  • Gosia86rtk

    10 July 2011, 01:36

    Pięknie... :) Lepiej nie można tego napisać.

  • 9 July 2011, 22:46

    I zamykam swe oczy
    z ulgą,
    bo przecież wiem,
    że będziesz.

    Wstanie nowy dzień
    i dotknę cię ponownie,
    by upewnić się
    a Ty będziesz.

    I minie kilka godzin,
    wrócę później do domu
    przy stole czekasz z herbatą
    jesteś.