Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przebudzenie...

Podążam za światłem, co gdzieś w oddali
wątłym promieniem próbuje się palić.
Rozjaśnia ciemność ten błysk aureoli.
Może mi drogę odnaleźć pozwoli…

Świeże powietrze od skrzydeł trzepotu
przywraca oddech, nie zamykam oczu.
Głucha i ślepa, w matni zapomnienia,
cudu doświadczam. Cudu przebudzenia.

Podążam za ciepłem tych anielskich skrzydeł,
mimo, że twarzy wciąż jeszcze nie widzę.
Tli się nadzieja. Uśmiecham się do niej.
Czy w moim sercu też ogniem zapłonie…?

http://www.youtube.com/watch?v=NueVntYs8Bw

3241 wyświetleń
67 tekstów
6 obserwujących
  • Alfa Centauri

    9 February 2016, 21:59

    Nie tym razem. To nie ten rodzaj światła do którego lgną ćmy.

    Pozdrawiam:)