Menu
Gildia Pióra na Patronite

Podaj mi rękę.
Twój chłód
i mój
nie przeszyje żadnej z nas.

Kto zawinił,
że za karę
Twoja śmierć.
I moje życie
za karę.

Podam Ci rękę.
Wyciągnę
na ziemskie słońce,
pod którym biega Twój syn –
niedojrzały owoc
na krótko spełnionej miłości.

Podaruj mi tę chwilę,
w której dla nich
zaczynał się bój o Ciebie.

O mnie nikt nie będzie walczył.

Wstań, a ja się położę.
Popłyną łzy szczęścia.

(Magdzie...)

4489 wyświetleń
35 tekstów
3 obserwujących
  • złośnik

    17 June 2011, 01:04

    Dziękuję... Czytam opinie i ryczę, że udało mi się stworzyć coś przepięknego.
    Czytam ten wiersz i też ryczę, bo tak bardzo ciąży mi fakt, że żyję, a ona nie, choć jej się to bardziej należało...

  • Nutka67

    16 June 2011, 01:03

    Zosiu, przepiękny.
    Pozdrawiam.

  • złośnik

    15 June 2011, 23:40

    Dziękuję...

  • 15 June 2011, 23:38

    śliczny i smutny! myślę, że to niestety prawdziwe, przelane na ' kartkę' uczucia!