Menu
Gildia Pióra na Patronite

Podaj mi rękę

Podaj mi rękę,
a poprowadzę Ciebie
do marzeń gorących...
splątanych w jedność.
Potem zatrzymasz mnie w dłoniach
jak poranną mgłę znad jeziora,
jak nić babiego lata skrzącą się
w promieniach pierwszego,
jesiennego słońca,
jak nadzieję...
jak oczekiwanie...
jak miłość...
i jak spokój, kiedy wtulony w Ciebie
zasnę szczęśliwy ...

55 408 wyświetleń
1591 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!