Menu
Gildia Pióra na Patronite

...::panta rhei::...

Pod warzywniakiem zebrało się kworum;
Będą razem obalać... mity.

Z Jabola nie upieczesz szarlotki.
Wiśniówka wbrew wszelkim pozorom,
Nie pochodzi z kraju kwitnącej wiśni.
Bełtem nie ustrzelisz żadnej zwierzyny,
Noo chyba, że śliwkę na Śliwowicę.
Po Komandosie skamoflujesz się w trawie,
Niestety, Patyle nie pomogą Ci z niej wstać.

Gdy skończyły się pomysły, dostarczono nowe;
Zakrętki zostały rzucone.

21 105 wyświetleń
173 teksty
45 obserwujących
  • Pytia

    28 April 2011, 19:37

    Uwielbiam Twoje spojrzenie...takie debaty już wszystkie ławeczki i mury śmietników zostały przez "wyśmienitych" znawców trunku na wieczystą dzierżawę wykupione:)
    Pozdrawiam cieplutko i dziękuję za życzenia...

  • marka

    28 April 2011, 12:25

    Świetne, co za pomysł i klimat.
    Już widzę - spluwającą znudzeniem - klasę robotniczą pod murem odlewni żeliwa, z jabolem oczywiście!
    Ale ekstra wiersz, życie z jabłoni wyciśnięte.
    Wyroby wino-podobne mają moc!
    Pozdrawiam.
    Wiersz na sześć!!!

  • Myffa90

    28 April 2011, 12:00

    Komiczne, jesteś bardzo pomysłowy. A moje oko się cieszy jak czyta coś nowego i zabawnego.