Menu
Gildia Pióra na Patronite

egzekucja

pod twoją obronę
uciekamy do piwnicy mówi matka
ale już przyszli - wyciągają z mieszkań na ulicę
dźwięk kroków po schodach niemieckie komendy
pod twoją obronę - uciekamy się

ściągnąć ubranie zostawić za sobą
budynki obok płoną języki ognia strzelają z okien
stos ciał zamieniony w ognisko - krzyki palonych żywcem
panno chwalebna i błogosławiona

w domu notes
klamerka do włosów druciane okulary
buty na jesień
w notesie list do samej siebie -
jeżeli tylko to przeżyłaś

stanąć tyłem oprzeć ręce o ścianę
nie próbować uciekać nikt nie ucieknie
święta boża rodzicielko

na czyimś nadgarstku pęknięty zegarek
czternasta dziesięć - czternasta dziesięć trzy sekundy
święta boża błogosławiona

majowy pocałunek brzęczenie trzmieli
unoszą karabiny
naszymi prośbami

28 890 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
  • 8 May 2019, 19:39

    No proszę, znalazłem POWODA. :D

    Bardzo ładne te WASZE.
    Pozdrawiam. :))

  • Kamil Borkowski

    8 May 2019, 16:05

    Twoje, onejko, ładnie wplecione, bardzo mo się podoba :)
    Dzięki.

  • onejka

    8 May 2019, 11:31

    Twoje, mnie wzruszyło i moje mi się napisało :

    Gdyby ludzie
    ojcze nasz

    mówili
    i któryś jest w niebie

    wierzyli
    w bądź wola twoja

    bez obłudy jak w niebie

    i kochali tak i na ziemi

    dzielili bez żalu
    chleba naszego powszedniego

    dawali codziennie

    wybaczali potknięcia
    i winy

    i od osądu mury stawiali

    byłoby nam AMEN

    pozdrawiam Kamil :)