Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Tytuł mi obcy "

Pod oceanem gwiazd
Tęsknota ma ukryta
Nie widać księżyca
.
Słońca nie widać też
Więc pytam: co jest
Gdzie jest nowy dzień
.
Zmilknij kobieto usłyszałam głos ten
I co...i nic ...nastał nowy dzień - wiersz
Tytułować go nie będę gdzież bym śmiała
.
Tytuł mi obcy - inna osoba nadała
A ja - na to przystałam
Czy tak przystoi poecie
Sami lepiej pewnie wiecie
Czytelnicy Moi mili
Bo ja - dobrze wiecie
Nie zaliczam się do zacnego grona
Pewnie tym wpisem jestem skończona
Może jednak - ktoś przeczyta?
A jeśli zapadnie martwa cisza
I ona nie jest mi obca
Tytuł mi obcy
Ale Wy - Kochani - nie jesteście obcy
Co chciałam przekazać?
Nie musicie się ze mną zgadzać
Ja tylko z potrzeby serca
Chciałam napisać o tym że...
Tęsknota we mnie wielka
Za człowiekiem - za listami i jego zdjęciami
Tak to już jest z kobietami
Tęsknią...tęsknią nie tylko czasami.......
Potrafią tęsknić latami

...
Wpis Tobie dedykowany
A
02.06.2022
22.00

281 728 wyświetleń
2733 teksty
35 obserwujących
  • Victoria Angel

    3 June 2022, 11:38

    Jeżeli pragnie się czegoś i tęskni wie, że się żyje. :-) Pozdrawiam!:-)))