Menu
Gildia Pióra na Patronite

Namiętność

pod obłokiem gwiazd
dla których nic nie znaczymy
przez pryzmat nieufności i lęku
patrzymy na siebie

a przecież zostanie ślad
na twoim policzku
i moje odarte sumienie
i nikt nam nie wybaczy

nie złamiesz mi serca
bo trzymasz je w dłoni
dałem ci je tak
na przechowanie

by żadna kobieta
więcej nie cierpiała
bo kto pokocha
zimny jak lód kamień

czy spalimy w kominku
to, o czym nikt nie wie
czy zdołamy kiedyś
zapomnieć siebie?

15 745 wyświetleń
139 tekstów
21 obserwujących
  • 25 September 2019, 18:40

    Miło to "słyszeć".

  • 25 September 2019, 18:33

    Niewątpliwe to wielka zaleta.
    Chcę przekazywać w teksyach emocje, przemyślenia, uczucie chwili etc. I pewnie byłoby znacznie lepiej gdybym poświęcał temu trochę czasu, pracował nad wierszem, analizował i poprawiał ulepszał warsztat. Tak radzą mi ludzie, którzy pewnie są poetami.
    Mnie przychodzi coś do głowy, otwieram cytaty, lub inny portal i piszę. Bardzo często z błędami, literówkami, bo bardzo się spieszę.
    Czy to poezja? Oceńcie sami.

  • 25 September 2019, 17:03

    Jednym z najfajniejszy przymiotów poezji jest jej interpretacja.
    Wolność w zrozumieniu, tworzenie własnego wymiaru wypowiedzi.
    Ale sama poezja skupia wokół siebie ludzi wrażliwych. Ci inspirują to tworzenia i sami tworzą.
    Dziękuję Wam za opinie.