Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z nadzieją

Pod łez powłoką twarz skrywana.
Nocą, po południu i z rana.
Codziennie swoje walki toczymy,
O pokonaniu wroga marzymy.
Dziś ten najgorszy jest niewidzialny.
Jednak nadzieja mówi że dobry świat jest realny.
Człowieku, nie bądź drugiemu wilkiem!
Wykaż się wysiłkiem.
Nadzieja matką głupich nie jest,
Pozwala na małej radości gest.
Nie bójmy się marzyć i wierzyć,
Może w ręce Boga warto los powierzyć.
Bądźmy razem, śmiejmy się i pomagajmy.
Trochę euforii innym podajmy.
Musimy się dziś złączyć
I złe fluidy w kraju zakończyć.
Zaufajmy sobie wzajemnie,
Będzie jeszcze pięknie i przyjemnie.
Z uśmiechem na ustach razem staniemy
I wszystkie podziały razem zniesiemy.
Z nadzieją na przyszłość patrzeć będziemy.
Razem każdy problem przejdziemy.

65 wyświetleń
1 tekst
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!