Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zachód

Pod koronkową równiną
alabastrowych chmurek
po zachodzącym okręgu
czerwonej kuli
- prześlizguje się
pojedyńczy promyk
odjeżdżając za horyzont
karmazynowym powozem

Dla chylącej się ku zachodowi
-tarczy-przywołuje zapomniane
wspomnienia dnia mijającego

Przywołuje powoli -rudą kitą
oplatając wystrzępione obłoki
ostanim muśnięciem promieni

Obłoki zawieszone na rozdrożu
w spojrzeniu modrzewiowych
wierzchołków -nieopodal
transformatora

listopad 2018

7579 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!