Menu
Gildia Pióra na Patronite

Będąc lalką

Poczekaj aż zamknę serce
i wyrzucę wszystkie klucze...
Wtedy nie zranisz mnie więcej,
już więcej się nie zasmucę.

Nie zasnę wtulona w poduszkę,
czekając na twe objęcia.
Nie będę już płakać po nocach
oglądając nasze zdjęcia.

Poczekaj jeszcze chwileczkę!
Zabiję wszelkie uczucia...
Zostanę znów marionetką.
Zabaweczką do zepsucia.

146 971 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • 28 February 2011, 23:24

    Czasem trzeba być laleczką,
    tą niechcianą zabaweczką,
    żeby zrozumieć ten podły świat,
    choćby nawet... za tysiąc lat.

  • lebo

    26 February 2011, 00:27

    Nie jesteś laleczką,
    jednorazową zabaweczką,
    którą można rzucić w kąt
    i powiedzieć "to był błąd"...

  • 16 February 2011, 16:08

    :)

  • Evey

    16 February 2011, 08:22

    Skąd ja to znam. ;-)
    Będę twarda, nie dam się (damn)

  • Irracja

    13 February 2011, 09:15

    Znów zostanę marionetką. Na życzenie się zakręcę.
    gdy dla sznurków mych, znajdę odpowiednie ręce...

  • R.A.K.

    13 February 2011, 08:39

    Przepiękny wiersz! Bravo Kasiu !
    Pozdrawiam Serdecznie :)