Menu
Gildia Pióra na Patronite

Poczekaj

poczekaj
nic nie mów
słyszysz
posłuchaj uważnie
no właśnie
rozumiesz
cisza krzyczy zrozpaczona
że nikt jej nie słyszy
w tym hałasie nowoczesności
żali się
że nie mamy czasu
aby ją adorować
poczekaj
nic nie mów
słyszysz
delektuj się chwilą ciszy
cisza

***
Dział: Zamyślenie
***
Zbigniew Małecki

20 844 wyświetlenia
266 tekstów
1 obserwujący
  • Cris

    19 January 2017, 12:27

    ''delektuj...'' ładnie