Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nic wyjątkowego.

Początek sznurka przemijanie wraz z czasem
Wir w środku poprzedzony wiatrem
Przeciąg drzwi duszy otwartych z oknem serca
Kołowrotek myśli w resztkach człowieczeństwa wywierca
Zalana wodą zapadlina

Prosty sznurek losu odmiany
Archaicznym słowem destylowany
Woskiem oczodół zalany
Łatwością sumień rozczarowany
Oazą złudnego spokoju zaczarowany
Wabik na umysł splątany
Syczącą zabawką zadźgany
Kamieniem życia zgniatany
Awersją tego samego wciąż pochłaniany

4037 wyświetleń
64 teksty
5 obserwujących
  • PetroBlues

    23 April 2020, 19:06

    Jestem podobnego zdania co Jacob.

  • Monika M.

    23 April 2020, 13:29

    Jacob, ale te rymy w tym przypadku są jak wbijanie gwoździ. One tu pasują.
    Mr.D. jak uwolnię głowę z pośpiechu dnia, to na spokojnie poczytam ten tekst.
    Teraz skupić się nie mogę.