Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sweet Sound of Ignorance

Początek pory suchej
Kwiatów zdeptaniem zwiastowany
Wyschłe strumienie jak spierzchłe usta
Nie szukają ujścia zastygłe w półśnie

Zwierzęta zmierzają ku upragnionym oazom
Gotowe zabić za miraż finiszu
Czy dotrzeć zdołają przez burze piaskowe
Chyba niegotowe na walkę się czują

Najwyższa pora bezpiecznie zmienić kurs
Ukryte więc w jaskiniach przeczekują
Zaspokajając substytutem pragnienia
Słone krople spływające po soplach ze stropu

Stalagmity wzrok skierowany ku sklepieniu
Limitem ono dla na wpół przymkniętych powiek
Gwiazdy niedojrzane nie istnieją dla nich
Płyną po dnie cierpliwie czekając na przełom

Już na zawsze wpisane w krajobraz
Jak malowidła naskalne Lascaux

9826 wyświetleń
195 tekstów
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!