Menu
Gildia Pióra na Patronite

Początek bez uwzględnienia
końca to, jak początek bez
początku i koniec bez końca.
Stoję pośrodku.
Tam zakrzywia się linia
przestrzeni z linią miejsca,
czasu i akcji.
Linia życia.
Biegnąc równolegle, nagle,
lekko wznosi się ku górze,
obraca się i przecina w tym
samym miejscu.
Punkt.
Już mnie spotkałeś nie raz.

To możliwe...

32 183 wyświetlenia
349 tekstów
20 obserwujących
  • Odys syn Laertesa

    14 August 2022, 18:23

    Helisa... podwójna ✋🙂

  • silvershadow

    3 August 2022, 18:00

    Ten wiersz skojarzył mi się z połączonymi z sobą (przecinającymi się w nieskończoność w jednym punkcie) powieściami: "The Peculiar Life of a Lonely Postman" & "The Postman’s Fiancée" ('siedem sylab wieczności') - Denis Thériault.

    od RedRose, Facro, Bromba
    • GONYA

      5 August 2022, 19:14

      Dziękuję, dla mnie raczej
      "Nieskończoność, żadne inne stwierdzenie nie poruszyło tak bardzo duszy człowieka"
      Dawid Hilbert