Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ponad różnice...

Po co Ci to wszystko kochana ?
przecież tyle różnic między mną a Tobą.
Ty jesteś młoda, piękna, lubiana...
ja…to, co piękne mam już dawno za sobą…

Po co Ci moja miłość, która będzie tylko trwaniem…
czy warto dla kilku lat szczęścia poświęcać młode życie?
Gdy kiedyś odejdę sama ze sobą zostaniesz…
i tylko ptaki przypomną Ci o mnie swoim śpiewem o świcie…

Mój miły,…tyle zwątpienia w Twoich słowach słyszę…
kocham Cię…a miłość jest zbyt piękna by myśleć o śmierci…
Niech los tu i teraz nasze „razem” pisze…
spójrz w niebo i uwierz, że słońce mimo różnic właśnie dla nas świeci…

190 660 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • Irracja

    28 February 2011, 13:46

    ... wiersz piękny, choć... coś przypomina, coś co się nie sprawdziło...

    ;-)

  • Seneka 18

    27 February 2011, 14:17

    Bo czasem słowa uskrzydlają mimo,że skrzydeł w sobie nie mają...Dziękuję Wam za piękne komentarze...

  • Jadzia_poem

    27 February 2011, 12:23

    O rany, dawno nie czytałam tak pięknego wiersza...
    Aż mnie uskrzydliło...

  • Demonekpaulinka

    24 February 2011, 23:05

    Piękne!... (:

  • Nutka67

    24 February 2011, 21:47

    Piękny dialog serc, wart, by przystanąć na dłużej.
    Pozdrawiam.

  • 24 February 2011, 20:29

    "Nie ważne, ile masz lat..
    Nie ważne, co powiedzą inni..
    Ci, co się kochają..
    Kochać się powinni.."

    Pozdrawiam cieplutko :)

  • giulietka

    24 February 2011, 17:07

    Piękny dialog serc...

  • jacqeline

    24 February 2011, 15:59

    O tak miłośc nie zna granic a wiek nie jest przeszkodą, miłaść prawdziwa a nie materialna oczywiśćie. :) Pozdrawiam

  • Seneka 18

    24 February 2011, 15:14

    I ja dziękuję, że zajrzałaś do mnie...

  • WilceeQ`

    24 February 2011, 15:10

    No i znów przeniosłam się na nikłą chwilę gdzieś indziej ..
    Dziękuję ..