Menu
Gildia Pióra na Patronite

Po co choremu...

Po co choremu…

Po co choremu człowiekowi kłótnie polityków
Bezsens ich dziwnych światów
Ból i cierpienie
Kolejki do rejestracji
Lekarze z ich dłońmi dotykającymi ciała
I dusza cierpi
Całe kolejki podobnych ludzi
Stres i skupienie
Kłótnie i przekleństwa na rzeczywistość
A oni żyją chyba w kosmosie w swoim kosmosie
Leki za cenę …
Schody i windy
Człapanie w bezsilności walki z tym, co zesłane przez życie, geny
Zapach odkażaczy
Badanie i to czekanie na wyniki
Jakie będą?
Wyrokiem ostatecznym czy jeszcze zapali się knotek świecy nadziei
Po co człowiekowi telewizor i radio
Piosenki smutne czy wesołe
Po co choremu …

Władysław Andrzej Bobrzycki

30 854 wyświetlenia
275 tekstów
14 obserwujących
  • słoneczniki

    24 February 2013, 18:10

    To wszystko "po co" to jakby rozrzucić paletę barw - jedne przygnębiają, pogrążają i potęgują ból - inne niby mniej istotne ale są... i przypominają o życiu, o tym co było, jest i będzie...

  • misiek45

    24 February 2013, 13:15

    Wspaniały wiersz,pokazuje oblicza ludzi chorych którzy w swym bólu są narażeni na dodatkowe nieprzyjemności jakby mało było tego że chorują,są osamotnieni a wszystko dzieje się jakby obok po co choremu to wszystko jeśli pragnie tylko jednego by wyzdrowiec -pozdrawiam Władku na dzień dobry:)